U bent hier : Recept > Tiramisu met frambozen

Tiramisu met frambozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g verse frambozen
    500 g Galbani mascarpone
    4 eieren
    2 pakken lange vingers
    4 eetlepels suiker

    Voor het dopen:
    6 eetlepels water
    2 eetlepels suiker
    6 eetlepels frambozenlikeur

Tiramisu met frambozen

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop de eierdooiers en de suiker met de garde tot een wit schuim en werk de mascarpone al kloppend erdoor.

Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.

Laat het mengsel van water, suiker en likeur even borrelen. Doop er de koekjes in en bekleed de bodem van een cakevorm ermee (een siliconen vorm is gemakkelijker te lossen).

Spreid over de koekjes 3 à 4 eetlepels mascarponemousse en leg er de frambozen op. Druk ze zachtjes aan.

Herhaal de handeling met de koekjes, mousse en frambozen en eindig met de koekjes. Bewaar een beetje mousse en frambozen voor de versiering.

Zet 6 uur in de koelkast. Spreid na het lossen de rest van de mousse over de bovenkant en versier met frambozen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?